Történetünk

Hisszük, hogy a falmászás segít megismerni önmagunkat, félelmeinket, erősségeinket, egyúttal odafordít a természethez is, melyben ezáltal jobban megtaláljuk a helyünket. Fedezd fel a Hópárduc® Alapítvány 2014 óta íródó történetét.

BEMUTATKOZIK A HÓPÁRDUC® FEJLESZTŐ FALMÁSZÁS​

Az elmúlt közel 10 évben sok egyéni csúcsot másztunk meg: többezer résztvevő, kidolgozott saját oktatóképzés, és minőségbiztosítás áll mögöttünk.

Erőss Zsolt halála után többekben felmerült az igény, hogy egy alapítvány őrizze meg Zsolt szellemiségét, munkásságát. Ezért született meg 2014-ben a Hópárduc® Alapítvány. Célunk, hogy a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás módszerén keresztül segítsük koordináltabbá és koncentráltabbá válni a hozzánk járó gyermekeket.

Mindezt abban a légkörben és eszközökkel, amik Erőss Zsolt szellemiségét jellemezték: elfogadó légkörben, a gyermekek erőforrásainak kiemelésével, pozitív fegyelmezéssel segítjük, hogy a gyermek minél jobban megtalálja a benne rejlő erősségeket és gyengeségeit elfogadhassa és javíthasson rajtuk.

Hisszük, hogy a falmászás segít megismerni önmagunkat, félelmeinket, erősségeinket, egyúttal odafordít a természethez is, melyben ezáltal jobban megtaláljuk a helyünket.

2014

A Hópárduc® Alapítvány megalakul...

2014 szeptembere óta oktatjuk a terápiás falmászást Budapesten a XI. kerületben

2015

Megtartottuk az első Hópárduc® nyári táborunkat

2015 őszétől a III. kerületi Monkey Boulderben is elkezdődtek a Hópárduc® Fejlesztő Falmászó foglalkozások. Sőt lezajlott az első Hópárduc® Nyári Napközis Tábor.

Megtartottuk az első Hópárduc® nyári táborunkat

2016

Budapesten kívül is elindul a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás

2016-tól más helyszínen, de a XI. kerületben maradva folytattuk Hópárduc® Fejlesztő Falmászó foglalkozásokat, valamint Szigetszentmiklóson is elkezdődtek a foglalkozások. Nyári táborunk immár 2 hetesre bővült.

2017

Új oktatók, új helyszínek, új rendszer.

2017-ban sok újdonság és változás kezdődött az alapítvány életében. Új oktatók, új helyszínek, új rendszer és sok-sok csillogó gyermekszem. A mostmár hagyományossá vált nyári táborunk már május közepében megtelt, így biztosak lehettünk benne: valamit jól csinálunk.

Új oktatók, új helyszínek, új rendszer.

2018

Bővülünk és több, mint 100 gyermekkel foglalkozunk

2018-ban átléptük a 100-as gyermeklétszámot és további új helyszíneink indultak el. Mostmár a csapatunk 10 főre bővült! Táborunkban kétszer annyi gyerek, kétszer annyi oktató és háromszor annyi önkéntes vett részt, mint az előző évben.

2019

Dupláztunk: már 200 gyermek jár hozzánk

A frissen nyílt Gravity Boulder terem már várt minket. Így itt is elindultak a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglakozásai. És persze folyamatosan tanultunk, képződtünk, fejlődtünk. 200 gyermek járt hozzánk a tanévben.

Dupláztunk: már 200 gyermek jár hozzánk

2020

Új helyszínek, váratlan kihívások és megerősödés

Vác, Szigetszentmiklós - új helyszínek, és váratlan kihívás: a COVID19. A Hópárduc® csapata összefogott, és egymást erősítve találtunk olyan kreatív feladatokat melyekkel segíteni tudtunk a szülőknek és gyermekeknek.

Fejlesztő falmászás, ami segít a gyerekednek, hogy jobban tudjon teljesíteni és életre szóló élményeket szerezzen. Velünk tartasz?