Házirend

Itt találod a Hópárduc® fejlesztő foglalkozások házirendjét. Kérünk jelentkezés előtt alaposan olvasd el, mert később még kikérdezzük... 🙂

falmászó foglalkozásokon használt boulder-terem mesterséges környezete nem csökkenti az esetleges sérülések kockázatát. A boulder-teremben minden esés magába foglalja a sérülés kockázatát a biztonsági szivacs használata mellett is. A lehetőségekhez mérten mind a foglalkozásvezető, mind a résztvevő gyermek köteles az esés és sérülés kockázatát minimalizálni saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.

A falmászó foglalkozások szabályainak betartása közös érdek.

A falmászó foglalkozásvezetők alkalmasak az órák szakszerű lebonyolítására, és a résztevők felügyeletére. Felelősségük azonban nem terjed ki a foglalkozás keretein kívül a teremben mászó/játszó gyerekek felügyeletére.

A Hópárduc® Fejlesztő Falmászás próba alkalmán a foglalkozásvezető felméri a gyermek fizikai, kognitív és idegrendszeri érettségi állapotát és ehhez igazodva ajánlja a gyermek számára a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás, vagy más jellegű fejlesztés elkezdését.

A foglalkozások 45 percesek, három fő részből állnak: bemelegítés, fő rész, levezetés/nyújtás. A fő rész további két részre oszlik: mászófalon végzett és a földön végzett gyakorlatok. Ezek arányát a foglalkozásvezető határozza meg a résztvevő gyermekek fizikai állapota és fejlesztendő területek alapján.

A foglalkozások lebonyolítása:

A foglalkozások megkezdésének időpontjára a gyermek átöltözve jelennek meg. Az öltözés az erre kijelölt helyen történik. Utcai cipővel a teremben nem szabad közlekedni.

Ajánlott kényelmes (torna)ruha viselése, és tiszta talpú tornacipő, ennek hiányában tiszta zokni.

A mászás megkezdése előtt minden olyan kiegészítőt, ékszert le kell venni, ami beakadhat valahová. Hosszú hajú lányoknak kérjük a haját hajgumival fogják össze. Egyrészt zavarja a figyelmét a gyermeknek az előrebukó haj, másrészt balesetveszélyes. Innivalót, ennivalót, saját játékot, saját sporteszközt a terembe biztonsági okokból (ráesés) és higiéniai okokból (mászófal/biztonsági szőnyeg összekoszolása) nem szabad bevinni.

A szülők a mászófalas termen kívül várják meg gyermekeiket. A foglalkozásvezetők az év során lehetőséget biztosítanak a szülőknek egy-egy óra, vagy órarészlet megtekintésére.

A foglalkozások létszáma 4 fő. Ettől maximum 1 fő erejéig térhet el a foglalkozásvezető.

A foglalkozások díjának fizetése:

Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásainkon való részvétel jelenleg online bérletfizetési rendszerben, a MotiBro bérletnyilvántartó rendszerén keresztül történik.

Foglalkozásainkra szóló bérletünk 4 vagy 8 alkalmas. Lentebb megtalálsz minden fontos információt aktuális árainkkal kapcsolatban.

Információk 4 alkalmas bérletünkről:

Ez a bérlet 1 hiányzást tesz lehetővé. Hiányzás esetén 1 alkalommal meghosszabbodik. A bérlet leghamarabb 4, legkésőbb 5 alkalom után lejár. Újabb bérlet megvásárlása szükséges, akkor is, ha az új bérlet első foglalkozásán nem tudtok részt venni.

Információk 8 alkalmas bérletünkről:

A 8 alkalmas bérletünk 2 hiányzást tesz lehetővé. Hiányzás esetén 2 alkalommal meghosszabodik. A bérlet leghamarabb 8, legkésőbb 10 alkalom után lejár. Bérletenként maximum két alkalommal hosszabbítjuk meg a bérletet.

A gyermekek és szülők adatainak nyilvántartása és kezelése

A Hópárduc® Alapítvány a gyermekek és szülők adatait 5 éven át megőrzi. Az adatokat a következőkre használhatja fel:

– foglalkozás szervezése

– foglalkozás vezetése

– a gyermek fejlődésének a nyomon követése

– statisztika készítés (név nélkül)

– publikáció (név nélkül, vagy a név megváltoztatásával)

A Hópárduc® Alapítvány az adatokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki.

Mozgó vagy állókép rögzítésének szabályai:

A Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásain a szülők csak családi felhasználás céljából készíthetnek fényképet vagy videót a gyermekről.  A foglalkozás dokumentálása nem megengedett.

A Házirend elfogadásával beleegyezem, hogy a Hópárduc® Alapítvány promóciós célból (fénykép/videó megjelenése az Hópárduc® Alapítvány honlapján, vagy Facebook oldalán), készíthet fényképeket vagy videót a résztvevő gyermekekről.

Amennyiben ezt a szülő nem szeretné, kérjük ezt írásban jelezze!

Fejlesztő falmászás, ami segít a gyerekednek, hogy jobban tudjon teljesíteni és életre szóló élményeket szerezzen. Velünk tartasz?