Gyakran kérdeztétek

Az alábbi oldalon összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket és megnyugtató válaszokat. Ha esetleg nem találod köztük kérdésedre a választ, keress minket bizalommal valamelyik elérhetőségünkön.

Általános

Célunk, hogy a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás módszerén keresztül segítsük mozgásukban és figyelmükben összerendezettebbé válni a hozzánk járó gyermekeket.

Mindezt elfogadó légkörben, a gyermekek erőforrásainak kiemelésével, pozitív fegyelmezéssel segítjük, hogy a gyermek minél jobban megtalálja a benne rejlő erősségeket, gyengeségeit elfogadhassa és javíthasson rajtuk.

  • mászás közben a gyermek kiiktatja a környező zavaró tényezőket, így  figyelmének fókuszáltsága nő és hosszabban tud koncentrálni
  • mozgása koordináltabb lesz – különösen a szem-kéz, szem-láb koordináció
  • megismeri, hogy milyen messze képes elnyúlni a kezével/lábával így testképe javul
  • mivel a testképhez kötődik a térbeli tájékozódás képessége is, ezáltal ez is fejlődik, ami a jobb- és baloldal megkülönböztetését is magával hozza
  • önszabályzó képessége javul, mivel folyamatos kontroll alatt tartja az érzéseit, például azt a belső sürgetést, hogy elérje a következő fogást, mivel ezt csak egy pontosan kivitelezett mozdulattal tudja megtenni
  • A figyelem- és mozgáskoordinációs problémával küzdő gyermek számos kudarcélményt él át. Mászás során minden elért fogás sikerélménnyel tölti el. Ezért önmagáról alkotott megítélése (saját korlátainak, erősségeinek megismerése) javul.

Igen. Azonban a gyerekek figyelmét könnyen eltereli a szülő jelenléte. Így minden esetben kérünk, hogy a foglalkozástól megfelelő távolságban várakozz!

A gyermeked beosztásához egyszerre több szempontot is figyelembe kell vennünk (pl: helyszín, életkor, csoportösszetétel), ezért behívásig a türelmeteket kérjük.

Más a cél: 

Célunk a hozzánk járó, nehézséggel küzdő gyermekek figyelmének, önszabályozásának, mozgáskoordinációjának fejlesztése. Ehhez használjuk a falmászást mint eszközt. Tehát első sorban nem a gyermekek mászótechnikáját és erőnlétét igyekszünk javítani, mindez „csupán” hozadéka fejlesztő foglalkozásainknak.

Fejlesztő foglalkozásaink jól funkcionálnak szenzoros integrációs terápiák kiegészítő terápiájaként, a fejlesztő falmászás első sorban nem sporttevékenység. Foglalkozásainkon egyszerre 4 gyermek vesz részt.

Mások az eszközök, más a motiváció:

Mászóedzés során általában a cél az úgy nevezett „top” fogás elérése, amely sikerélményhez juttatja a mászó gyermeket. Az ehhez szükséges tárgyi feltételeken kívül más eszközt általában nem használnak.

Fejlesztő foglalkozásainkon a falmászás játékos formában történik. A gyermeket a megadott fogás elérésére a játékos feladat megoldása motiválja – például a memory-kártya párjának a megtalálása, vagy a torony építéséhez szükséges lego-darabok összegyűjtése. Ennek megfelelően számos fejlesztőjátékot, apróbb eszközöket használunk.

Mások a szakemberek:

Foglalkozásainkat nem mászóedzők, hanem mászótapasztalattal rendelkező, pedagógus végzettségű szakemberek tartják, akik a mászótechnika helyett első sorban a hozzánk járó gyermekek komplex fejlesztését tartják szem előtt.

Csak abban az esetben, ha a gyermekednek jut ideje játszani, pihenni. Lehetőség szerint egy napra ne időzítsetek két sportfoglalkozást.

Fejlesztő órákkal kapcsolatban

Mivel 4-5 fős fix csoportokkal foglalkozunk, gyorsan betelik egy csoport. Elképzelhető, hogy épp egy megüresedett helyre jelentkezel és már másnap behívunk, de egyes helyszíneinken (például Gravity) folyamatos a teltház. 

Sajnos nincs, hiszünk a csoportdinamika hatásában.

Amennyiben gyermekednek egyéni fejlesztésre van szüksége, jó szívvel ajánljuk a Klébi falmászást: https://klebisport.hu/

 

Ahhoz, hogy minőségi kiscsoportos foglalkozásokat tudjunk biztosítani, az oktató bérezésén és a terem díján kívül a foglalkozások minőségbiztosítására, a szervezet működésére és az átlátható pénzügyekre is energiát és pénzt kell fordítanunk.

A Hópárduc Erőss Zsolt hegymászó címe volt, ez pedig kötelez a kiváló minőségre. Így a Hópárduc oktatókat nemcsak külön képezzük, de folyamatosan mentoráljuk. Havonta munkacsoporti megbeszélésekkel, évi 3 belső képzéssel támogatjuk, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból és a gyerekekből.

Bérleteink helyfenntartó jelleggel működnek, vagyis csak a folyamatos, megszakítás nélküli bérletvásárlással tudjátok helyeteket megőrizni, fenntartani.

Az a tapasztalatunk, hogy a fejlődéshez legalább egy tanévnyi rendszeres részvétel szükséges.

Szeretettel várunk minden olyan gyermeket, aki kiscsoportban jól foglalkoztatható, és kedvet érez a falmászáshoz.

Csoportunkba betöltött 4 éves kortól fogadjuk a gyermekeket. Ennyi idős korban képesek a szülőről leválva, változatos feladatok adása mellett 45 percig figyelni.

Amennyiben van szabad kapacitásunk a másik helyszínen, ami életkorilag is megfelelő gyermeked számára, ez esetben igen. Erre azonban egy évben egyszer tudunk lehetőséget biztosítani.

Sajnos nem tudunk testvérkedvezményt biztosítani.

Nem, a bérlet adott gyermek nevére szól, és nem átruházható.

Kezdetben egy kényelmes, keménytalpú tornacipőre, kényelmes, térdet takaró nadrágra és kulacs vízre lesz szükségünk. A Haladó Falmászás foglalkozáson már mászócipő bérlése, vásárlása szükséges.

Ez lehetőséget ad a gyermek számára, hogy kipróbálja a falmászást. Fontos számunkra, hogy a szülők is képet kapjanak a foglalkozás menetéről, hiszen a csoportos foglalkozásokon már nincsenek bent.  

A próbaórát vezető tanár megfigyeli a gyermek motivációját, kooperációját, figyelmét, mozgását ahhoz, hogy csoportjainkban, mászófalainkon biztonsággal fogadhassuk őt.

 
Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek minél többet pihenjenek a szünetekben. Nyári táborainkban van lehetőség a foglalkozásainkon részt venni.
 
 

Évente biztosítunk lehetőséget arra, hogy nyílt foglalkozás keretében bekukkantsatok a foglalkozásokba.

 
Árak, bérletek

Sajnos a fentiek egyikét sem tudjuk elfogadni.

Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásainkon való részvétel jelenleg
online bérletfizetési rendszerben, a MotiBro bérletnyilvántartó rendszerén
keresztül történik. További információkért látogasd meg az Áraink aloldalt.

A bérletvásárlás a MotiBro bérletnyilvántartó rendszerén keresztül történik, melynek használatához küldünk meghívót valamint részletes útmutatót is. Ezen keresztül online tudod megvásárolni a bérletet, és a rendszer az email címedre küldi majd a számlát.

Nézd meg az „Áraink” menüpont alatt.

Az Áraink aloldalon minden részletet megtalálsz aktuális árainkkal kapcsolatban.

Kövesd nyomon a MotiBro óraszervező és ügyfélkapcsolati szoftverben online, ha pedig elakadnál vagy bizonytalan vagy, kérdezz tőlünk a hoparduc.alapitvany@gmail.com címen!

Fejlesztő falmászás, ami segít a gyerekednek, hogy jobban tudjon teljesíteni és életre szóló élményeket szerezzen. Velünk tartasz?