Jelentkezés a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásaira

Jó helyen vagy, reméljük hamarosan személyesen is bemutatkozhatunk egymásnak. Fejlesztő csoportjainkba a jelentkezést könnyen megteheted a lent bemutatott négy egyszerű lépésben.

A foglalkozások hétköznap 16:00-19:00 között, szombatonként 9:00-13:00 között zajlanak és 45 percesek. Kiscsoportos foglalkozásokat tartunk, egy csoportban 4-5 gyermeket foglalkoztatunk.

1

Töltsd ki a jelentkezési űrlapot

Válaszd ki a számodra legpraktikusabb helyszínt! Kattints a „jelentkezem” gombra, és töltsd ki az űrlapot! A további egyeztetés érdekében munkatársunk telefonon fog keresni. A jelentkezési listáról a behívás nem a jelentkezés sorrendjében történik. A gyerekek beosztásához egyszerre több szempontot veszünk figyelembe: helyszín, életkor, csoportösszetétel. A megkeresésünkig a türelmeteket kérjük. Ne aggódj, minden jelentkezést regisztrálunk!

2

Egyeztetünk a próbaóráról

Munkatársunk telefonon egyezteti veletek a próbaóra időpontját. A nagyon alacsony gyereklétszámmal működő csoportjaink miatt szigorúak a bérletkezelési feltételeink. Ezért kérünk, hogy a munkatársunk által küldött dokumentumot a próbaóra befizetése előtt alaposan olvasd el! A telefonos időpont egyeztetést követően 24 órán belül van lehetőséged az időpont lefoglalására a próbaóra díjának befizetésével. Amennyiben nem tudtok részt venni a próbaórán betegség vagy más okok miatt, jelezd minél hamarabb és keresünk másik lehetőséget számotokra.

3

Először próbaóra keretein belül találkozunk

Az első találkozás egyéni próba foglalkozáson történik, amire szükségünk van, hogy felelősséggel tudjuk fogadni gyermeked az állandó foglalkozásainkon. Ezen az alkalmon a foglalkozásvezető megfigyeli a gyermek motivációját, szabálykövetését, a falmászáshoz való viszonyát, és megállapítja, hogy a Hópárduc Fejlesztő Falmászás a legmegfelelőbb fejlesztési forma-e gyermeked számára.

Ha ezen az alkalmon a foglalkozásvezető a gyermek jelenlegi önszabályozását nem tartja elégségesnek egy 4 fős csoportba való beilleszkedéshez, úgy más fejlesztési lehetőséget javasol.

Az egyéni próbaórán a szülő általában bent tartózkodik a teremben gyermekével. Azonban a foglalkozásvezető megkérheti a szülőt, hogy kint várakozzon, amennyiben úgy látja, hogy a szülői jelenlét akadálya annak, hogy a gyermekről reális képet kaphassunk.

4

Bérlet kiváltás és részvétel

A sikeres próbaóra után emailben értesítést küldünk a bérlet befizetésről. A MotiBro online bérletfizetési rendszerében működünk. A 2023/24 -es tanévben kétféle bérlettípus közül választhatsz:

4+1 rendszer – A bérlet leghamarabb 4, legkésőbb 5 alkalom után lejár. Hiányzás esetén 1 alkalommal meghosszabbodik a bérlet. A 2. hiányzás már levonódik a bérletből.

8+2 bérlet – A bérlet leghamarabb 8, legkésőbb 10 alkalom után lejár. Bérletenként maximum két alkalommal hosszabbítjuk meg a bérletet.

Mindkét esetben újabb bérlet megvásárlása szükséges, akkor is, ha az új bérlet első foglalkozásán nem tudtok részt venni

A bérletrendszer pontos megértéséhez feltétlenül olvasd el a munkatársunk által a próbaóra előtt megküldött dokumentumot! Szeretettel és sok játékkal várunk a foglalkozásra!e

Bérletek ára a 2023/24-es tanévre:

Gyakran ismételt kérdések
és megnyugtató válaszok

Általános

Célunk, hogy a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás módszerén keresztül segítsük mozgásukban és figyelmükben összerendezettebbé válni a hozzánk járó gyermekeket.

Mindezt elfogadó légkörben, a gyermekek erőforrásainak kiemelésével, pozitív fegyelmezéssel segítjük, hogy a gyermek minél jobban megtalálja a benne rejlő erősségeket, gyengeségeit elfogadhassa és javíthasson rajtuk.

  • mászás közben a gyermek kiiktatja a környező zavaró tényezőket, így  figyelmének fókuszáltsága nő és hosszabban tud koncentrálni
  • mozgása koordináltabb lesz – különösen a szem-kéz, szem-láb koordináció
  • megismeri, hogy milyen messze képes elnyúlni a kezével/lábával így testképe javul
  • mivel a testképhez kötődik a térbeli tájékozódás képessége is, ezáltal ez is fejlődik, ami a jobb- és baloldal megkülönböztetését is magával hozza
  • önszabályzó képessége javul, mivel folyamatos kontroll alatt tartja az érzéseit, például azt a belső sürgetést, hogy elérje a következő fogást, mivel ezt csak egy pontosan kivitelezett mozdulattal tudja megtenni
  • A figyelem- és mozgáskoordinációs problémával küzdő gyermek számos kudarcélményt él át. Mászás során minden elért fogás sikerélménnyel tölti el. Ezért önmagáról alkotott megítélése (saját korlátainak, erősségeinek megismerése) javul.

Igen. Azonban a gyerekek figyelmét könnyen eltereli a szülő jelenléte. Így minden esetben kérünk, hogy a foglalkozástól megfelelő távolságban várakozz!

A gyermeked beosztásához egyszerre több szempontot is figyelembe kell vennünk (pl: helyszín, életkor, csoportösszetétel), ezért behívásig a türelmeteket kérjük.

Más a cél: 

Célunk a hozzánk járó, nehézséggel küzdő gyermekek figyelmének, önszabályozásának, mozgáskoordinációjának fejlesztése. Ehhez használjuk a falmászást mint eszközt. Tehát első sorban nem a gyermekek mászótechnikáját és erőnlétét igyekszünk javítani, mindez „csupán” hozadéka fejlesztő foglalkozásainknak.

Fejlesztő foglalkozásaink jól funkcionálnak szenzoros integrációs terápiák kiegészítő terápiájaként, a fejlesztő falmászás első sorban nem sporttevékenység. Foglalkozásainkon egyszerre 4 gyermek vesz részt.

Mások az eszközök, más a motiváció:

Mászóedzés során általában a cél az úgy nevezett „top” fogás elérése, amely sikerélményhez juttatja a mászó gyermeket. Az ehhez szükséges tárgyi feltételeken kívül más eszközt általában nem használnak.

Fejlesztő foglalkozásainkon a falmászás játékos formában történik. A gyermeket a megadott fogás elérésére a játékos feladat megoldása motiválja – például a memory-kártya párjának a megtalálása, vagy a torony építéséhez szükséges lego-darabok összegyűjtése. Ennek megfelelően számos fejlesztőjátékot, apróbb eszközöket használunk.

Mások a szakemberek:

Foglalkozásainkat nem mászóedzők, hanem mászótapasztalattal rendelkező, pedagógus végzettségű szakemberek tartják, akik a mászótechnika helyett első sorban a hozzánk járó gyermekek komplex fejlesztését tartják szem előtt.

Csak abban az esetben, ha a gyermekednek jut ideje játszani, pihenni. Lehetőség szerint egy napra ne időzítsetek két sportfoglalkozást.

Fejlesztő órákkal kapcsolatban

Mivel 4-5 fős fix csoportokkal foglalkozunk, gyorsan betelik egy csoport. Elképzelhető, hogy épp egy megüresedett helyre jelentkezel és már másnap behívunk, de egyes helyszíneinken (például Gravity) folyamatos a teltház. 

Sajnos nincs, hiszünk a csoportdinamika hatásában.

Amennyiben gyermekednek egyéni fejlesztésre van szüksége, jó szívvel ajánljuk a Klébi falmászást: https://klebisport.hu/

 

Ahhoz, hogy minőségi kiscsoportos foglalkozásokat tudjunk biztosítani, az oktató bérezésén és a terem díján kívül a foglalkozások minőségbiztosítására, a szervezet működésére és az átlátható pénzügyekre is energiát és pénzt kell fordítanunk.

A Hópárduc Erőss Zsolt hegymászó címe volt, ez pedig kötelez a kiváló minőségre. Így a Hópárduc oktatókat nemcsak külön képezzük, de folyamatosan mentoráljuk. Havonta munkacsoporti megbeszélésekkel, évi 3 belső képzéssel támogatjuk, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból és a gyerekekből.

Bérleteink helyfenntartó jelleggel működnek, vagyis csak a folyamatos, megszakítás nélküli bérletvásárlással tudjátok helyeteket megőrizni, fenntartani.

Az a tapasztalatunk, hogy a fejlődéshez legalább egy tanévnyi rendszeres részvétel szükséges.

Szeretettel várunk minden olyan gyermeket, aki kiscsoportban jól foglalkoztatható, és kedvet érez a falmászáshoz.

Csoportunkba betöltött 4 éves kortól fogadjuk a gyermekeket. Ennyi idős korban képesek a szülőről leválva, változatos feladatok adása mellett 45 percig figyelni.

Amennyiben van szabad kapacitásunk a másik helyszínen, ami életkorilag is megfelelő gyermeked számára, ez esetben igen. Erre azonban egy évben egyszer tudunk lehetőséget biztosítani.

Sajnos nem tudunk testvérkedvezményt biztosítani.

Nem, a bérlet adott gyermek nevére szól, és nem átruházható.

Kezdetben egy kényelmes, keménytalpú tornacipőre, kényelmes, térdet takaró nadrágra és kulacs vízre lesz szükségünk. A Haladó Falmászás foglalkozáson már mászócipő bérlése, vásárlása szükséges.

Ez lehetőséget ad a gyermek számára, hogy kipróbálja a falmászást. Fontos számunkra, hogy a szülők is képet kapjanak a foglalkozás menetéről, hiszen a csoportos foglalkozásokon már nincsenek bent.  

A próbaórát vezető tanár megfigyeli a gyermek motivációját, kooperációját, figyelmét, mozgását ahhoz, hogy csoportjainkban, mászófalainkon biztonsággal fogadhassuk őt.

 
Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek minél többet pihenjenek a szünetekben. Nyári táborainkban van lehetőség a foglalkozásainkon részt venni.
 
 

Évente biztosítunk lehetőséget arra, hogy nyílt foglalkozás keretében bekukkantsatok a foglalkozásokba.

 
Árak, bérletek

Sajnos a fentiek egyikét sem tudjuk elfogadni.

Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásainkon való részvétel jelenleg
online bérletfizetési rendszerben, a MotiBro bérletnyilvántartó rendszerén
keresztül történik. További információkért látogasd meg az Áraink aloldalt.

A bérletvásárlás a MotiBro bérletnyilvántartó rendszerén keresztül történik, melynek használatához küldünk meghívót valamint részletes útmutatót is. Ezen keresztül online tudod megvásárolni a bérletet, és a rendszer az email címedre küldi majd a számlát.

Nézd meg az „Áraink” menüpont alatt.

Az Áraink aloldalon minden részletet megtalálsz aktuális árainkkal kapcsolatban.

Kövesd nyomon a MotiBro óraszervező és ügyfélkapcsolati szoftverben online, ha pedig elakadnál vagy bizonytalan vagy, kérdezz tőlünk a hoparduc.alapitvany@gmail.com címen!

Tudatos fejlesztés 8 év tapasztalatával és többezer résztvevő gyermek és szüleik visszajelzése mentén

Egy már jól működő, folyamatosan tesztelt és finomhangolt képzési rendszerbe nyerhetsz bepillantást próbaóránk keretén belül, ahol a foglalkozásvezető megfigyeli a gyermek motivációját, szabálykövetését, a falmászáshoz való viszonyát, és megállapítja, hogy a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás a legmegfelelőbb fejlesztési forma-e gyermeked számára.