Sterczer Hilda

Hilda_Monkey_portré.jpgTanítóként végeztem 2002-ben Győrben az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán majd 4 éven keresztül dolgoztam tanítónőként.


2004
 óta mászom sziklát és műfalat egyaránt. 2006-ban elvégeztem az Alapfokú Sziklamászó Tanfolyamot és több európai mászóterpen próbáltam ki magam.
Ugyanebben az évben ismertem meg későbbi férjemet Erőss Zsolttot. Alpesi mászásaink után megmásztam a Kilimandzsárót, majd Pakisztánban 2 nyolcezres csúcsot (a Gasherbrum I (8080m)  valamint a Broad Peak(8051m) A következő évben magyar nőként jelenleg is a legmagasabban álltam oxigén nélkül a Makalu (8481m) csúcsa alatt 3m-rel :)


2009-ben és 2011-ben születtek meg a gyermekeink, ezért abbahagytam az expedíciós hegymászást és férjemet támogattam tovább ebben a szenvedélyében.


Zsolt halála után derült ki, hogy lányomnak nehézségei vannak a koncentráció terén.  Így kezdtem el foglalkozni ezzel a témával, és
jutottam el a fejlesztő falmászáshoz.

 

Több barátunk ösztönzésére Scharek Viktor támogatásával 2014-ben létrejött a Hópárduc Alapítványt, melynek kuratóriumi elnöke lettem.


2015-ben elvégeztem az osztrák sportmászás foglalkozásvezetői képzést, hogy igazán professzionálisan taníthassam ezt a csodálatos sportot.


Hosszú út vezetett attól kezdve, míg 2014 szeptemberében elkezdtük az első Hópárduc Alapítvány által indított fejlesztő falmászó órát.

 

Nagy örömmel, felelősséggel és hálával tölt el, hogy egyre több szülő bízza ránk gyermeke fejlesztését. Mi  pedig tudásunk legjavát adjuk, hogy hűek lehessünk ahhoz az emberhez, akinek nevéhez nemcsak a magyar hegymászásban egyedülálló teljesítményként 10 nyolcezres csúcs és és számtalan merész és technikás út köthető, de példaképe  talpraállásnak, az önazonosságnak és az életörömnek.