Sterczer Hilda

Hilda_Monkey_portré.jpg

A Hópárduc Alapítvány vezetője,  

két nyolcezres himalájai csúcs megmászója, tanító, mentálhigiénés szakember, előadó

de főleg ezek ötvözete vagyok :)

 

Tanítóként végeztem 2002-ben Győrben az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán majd 4 éven keresztül dolgoztam tanítónőként.


2004-ben kezdtem sziklát és műfalat mászni. 2006-ban elvégeztem az Alapfokú Sziklamászó Tanfolyamot és több európai mászóterpen próbáltam ki magam.
Ugyanebben az évben ismertem meg későbbi férjemet Erőss Zsolttot. Alpesi mászásaink után megmásztam a Kilimandzsárót, majd Pakisztánban 2 nyolcezres csúcsot a Gasherbrum I (8080m)  valamint a Broad Peak(8051m) A következő évben magyar nőként jelenleg is a legmagasabban álltam oxigén nélkül a Makalu (8481m) csúcsa alatt 3m-rel :)


2009-ben és 2011-ben születtek meg a gyermekeink, ezért abbahagytam az expedíciós hegymászást és férjemet támogattam tovább ebben a szenvedélyében.


Zsolt halála után derült ki, hogy lányomnak nehézségei vannak a koncentráció terén.  Így kezdtem el foglalkozni ezzel a témával, és jutottam el a fejlesztő falmászáshoz.

 

Több barátunk ösztönzésére Scharek Viktor támogatásával 2014-ben létrejött a Hópárduc Alapítványt, melynek kuratóriumi elnöke lettem.


2015-ben elvégeztem az osztrák sportmászás foglalkozásvezetői képzést, 2016-2018 között pedig a SOTE Mentálhigiéné szakát.

 

Hiszek a fejlődésben. Hiszem, hogy a változás az élet maga. "Onnan lehet tudni, hogy valami rosszul működik, hogy semmise változik." Ezt The Edge a U2 zenekar gitárosa mondta. 

A Hópárduc Falmászásnál a célunk az, hogy a változás fejlődést hozzon, és a fejlődés egy kiteljesedett életet tegyen lehetővé.

 

 

Szívesen tartok előadásokat.  Ezekről bővebben ide kattintva olvashatsz.