Miért alkalmas sport a falmászás már a 4 évesek számára is?

Személyreszabott, kiscsoportos, élményekkel teli fejlesztő falmászó foglalkozást kínálunk 4-10 éves gyerekeknek. Ha szülőként Neked is fontos, hogy gyermeked a nehézségek ellenére a legjobb eredményt hozza ki magából, miközben életreszóló élményeket szerez, akkor a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásain a legjobb helyen jársz.

Mi a Hópárduc Alapítványnál elkötelezettek vagyunk abban, hogy már 4 éves kortól járhassanak hozzánk a gyerekek.

A 4 éves gyermek mozgáskoordinációja még nem olyan fejlett, hogy sok kis elemből álló összetett mozgásokat véghezvigyen. Emellett a szabálytudata, az összefüggések megértése még nem áll olyan szinten, hogy csapatjátékokban részt vegyen. (Társasozni se igazán lehet még egy 4 évessel.)

A falmászás egyéni sport. Egyszerű, természetes mozdulatokból áll, amit a gyermek ennyi idős korában már maga is megtapasztalhatott, hiszen mászott mászókán, fán, polcon 🙂

Ahhoz azonban, hogy egy 45 perces foglalkozás keretében tudjuk őket mozgatni ismernünk kell  a korosztály speciális igényeit: Hogyan lehet őket motiválni, mi érdekli őket, figyelmüket milyen módszerrel lehet fenntartani? 

Mit teszünk azért, hogy az ovisok is részt tudjanak venni hatékonyan és örömmel a falmászó foglalkozáson?

  • falainkon sűrűn elhelyezett és nagy méretű fogások segítik a piciket
  • 4 fős csoportokban foglalkozunk velük, hogy akár kézzelfogható segítséget adhassunk az első nehézségek leküzdésében, és növeljük a biztonságérzetüket, ha ez szükséges
  • feladatokat történetbe ágyazva kapják
  • fantáziájuk segítségével mesehősökké válhatnak
  • falmászás nagyon intenzív megterhelést ad, ezért a földön végezhető nagymozgásos feladatokkal egészítjük ki
  • mindeközben észrevétlenül erősödnek és sajátítják el a falmászás technikáját

Rólunk

Fejlesztő falmászó foglalkozások gyerekeknek a rendezett mozgásért és figyelemért

Legutóbbi híreink:

Kövess minket!