Gyereknap – Mászóterem – Hogyan legyen élmény? (2. rész)

Személyreszabott, kiscsoportos, élményekkel teli fejlesztő falmászó foglalkozást kínálunk 4-10 éves gyerekeknek. Ha szülőként Neked is fontos, hogy gyermeked a nehézségek ellenére a legjobb eredményt hozza ki magából, miközben életreszóló élményeket szerez, akkor a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásain a legjobb helyen jársz.

Ötletek, amivel feldobod a családi programot

Uncsi… ezt fogja mondani a gyerek a mászóteremben 10 perc után. Hacsak nem találsz ki valamit. Mi már kitaláltuk. Íme: 

Ötletek, amivel feldobod a közös programot:

Melegítsetek be közösen!

Párokat alkottok, és a párok megállnak egymással szemben. Nem szabad elfutni, csak egy-egy lépést lehet tenni előre-hátra. A feladat megérinteni egymást: a váll 2 pontot, a csípő 2 pontot ,a térd 3 pontot ér. Kinek lesz meg előbb a 10 pontja?

Ezután ajánlott a karkörzés, ujjak ökölbe szorítása, kiengedése, törzs, csípő és bokakörzés.

Az első mászásnál menjen fel mindenki addig, amíg jól érzi magát, és másszon le. Csinálja meg mindenki 3x, hogy megismerje a lemászás nehézségét, és szükségességét. Ha lehet kerülni kell a fal tetejéről való leugrást.

Családi játékok a falon

Mindenki jelöljön ki magának egy pontot, meddig tud szerinte elmászni. Nézzétek meg sikerül-e a vállalását tartani. Ha sikerült jár a dicséret, a pacsi, az ölelés J.  Ismételjétek ezt meg legalább háromszor.

Mennyiből?

Mindenki jelöljön ki magának egy fogást ameddig elmászik és azt is mondja meg, hány fogásból tudja ezt teljesíteni.

Megjegyző színező

Ovisoknak vigyünk egy lapot és színes ceruzát. Rajzoljunk a lapra körökből ábrát pl virág, házikó stb. Jegyezd meg, milyen színű fogást fogtál és színezd ki a köröket ilyen színnel. Ha k2 sárgát fogtál, akkor 2 kört színezz! – Segítsünk nekik, hogy milyen szín hiányzik ahhoz, hogy szép legyen a virág/ház stb.!

Túl tudod szárnyalni magad?

Jelöljünk ki egy indulási pontot (fogást) és nézzük meg ki meddig jut oldalazva (traverzálva). Jelöljük meg, (de minimum jegyezzük meg!) Túl tudod szárnyalni magad? Azaz, mindenki igyekszik a következő körben tovább jutni a falon, mint legutóbb. Csak az számít, hogy önmagunkat túlszárnyaljuk!

A hozzánk járó gyerekeket érdemes megkérdezni, mit szerettek a foglalkozáson, biztosan sok ötletük lesz, és nem baj, ha nem anya, vagy apa lesz a legügyesebb ebben az órában.

Rólunk

Fejlesztő falmászó foglalkozások gyerekeknek a rendezett mozgásért és figyelemért

Legutóbbi híreink:

Kövess minket!