Mászóterem – Hogyan legyen élmény?

Személyreszabott, kiscsoportos, élményekkel teli fejlesztő falmászó foglalkozást kínálunk 4-10 éves gyerekeknek. Ha szülőként Neked is fontos, hogy gyermeked a nehézségek ellenére a legjobb eredményt hozza ki magából, miközben életreszóló élményeket szerez, akkor a Hópárduc® Fejlesztő Falmászás foglalkozásain a legjobb helyen jársz.

Praktikus tanácsok családoknak az első mászótermi kalandhoz

Mászóterem. Szuper ötlet! Máris felmerül rengeteg kérdés: Hova vigyem a gyerekem, milyen biztonsági szabályok vannak és mit fogok ott kezdeni vele, hiszen nem is tudok mászni?!

Mielőtt végleg megijednétek adok pár gyakorlati útmutatót ehhez a családi kalandhoz:

Hová menjünk?

A legjobb ha olyan helyre mentek, ahol nem kell magasra mászni, vagyis nem kell kötéllel biztosítani a gyereket. Van olyan ága a mászásnak, ahol esésmagasságig (2-5m) lehet mászni, és onnan leesve/ugorva vastag szivacs véd a sérüléstől. Ezt boulder mászásnak hívják. A falmászás kipróbálásához én ezt ajánlom.

Jó, mert az egész család együtt mozoghat, nézhetitek egymást, buzdíthatjátok egymást.

Én a Monkey Boulder és a Gravity Boulder termeket javaslom, mert ezeken a helyeken van kimondott gyerekfal, amin sikerélmény már az első próbálkozás is.

Mit vigyünk?

Kényelmes ruhát és TISZTA talpú tornacipőt. Helyben is lehet mászócipőt bérelni, de az első alkalomra teljesen megteszi egy normál benti tornacipő.

Mire figyeljünk a biztonságunk érdekében?

– A többi mászóra. Bővebben: Ne kezdj el mászni olyan helyen, ahol fölnézve már másznak.

– A falszakaszok között sétálj, te is és a gyermeked is.

– Gyakoroljátok a leugrást és lemászást.

Mit csináljunk?

– Céltalanul mászogatni nem egy izgi dolog. Az ember céllal szeret tevékenykedni.

– Ötletek, amivel feldobod a közös programot:

– Melegítsetek be közösen!

Párokat alkottok, és a párok megállnak egymással szemben. Nem szabad elfutni, csak egy-egy lépést lehet tenni előre-hátra. A feladat megérinteni egymást: a váll 2 pontot, a csípő 2 pontot ,a térd 3 pontot ér. Kinek lesz meg előbb a 10 pontja?

Ezután ajánlott a karkörzés, ujjak ökölbe szorítása, kiengedése, törzs, csípő és bokakörzés.

Az első mászásnál menjen fel mindenki addig, amíg jól érzi magát, és másszon le. Csinálja meg mindenki 3x, hogy megismerje a lemászás nehézségét, és szükségességét. Ha lehet kerülni kell a fal tetejéről való leugrást.

Családi játékok a falon

Vállalás

Mindenki jelöljön ki magának egy pontot, meddig tud szerinte elmászni. Nézzétek meg sikerül-e a vállalását tartani. Ha sikerült jár a dicséret, a pacsi, az ölelés.  Ismételjétek ezt meg legalább háromszor.

Mennyiből?

Mindenki jelöljön ki magának egy fogást ameddig elmászik és azt is mondja meg, hány fogásból tudja ezt teljesíteni.

Megjegyző színező

Ovisoknak vigyünk egy lapot és színes ceruzát. Rajzoljunk a lapra körökből ábrát pl virág, házikó stb. Jegyezd meg, milyen színű fogást fogtál és színezd ki a köröket ilyen színnel. Ha 2 sárgát fogtál, akkor 2 kört színezz! – Segítsünk nekik, hogy milyen szín hiányzik ahhoz, hogy szép legyen a virág/ház stb.!

Túl tudod szárnyalni magad?

Jelöljünk ki egy indulási pontot (fogást) és nézzük meg ki meddig jut oldalazva (traverzálva). Jelöljük meg, (de minimum jegyezzük meg!) Túl tudod szárnyalni magad? Azaz, mindenki igyekszik a következő körben tovább jutni a falon, mint legutóbb. Csak az számít, hogy önmagunkat túlszárnyaljuk!

A hozzánk járó gyerekeket érdemes megkérdezni, mit szerettek a foglalkozáson, biztosan sok ötletük lesz, és nem baj, ha nem anya, vagy apa lesz a legügyesebb ebben az órában.

Rólunk

Fejlesztő falmászó foglalkozások gyerekeknek a rendezett mozgásért és figyelemért

Legutóbbi híreink:

Kövess minket!