Hópárduc Nyári Napközis Tábor Ki? Mit csinál? Hogyan? - Gyakran Ismételt Kérdések

2017-04-12

Kinek ajánljuk a tábort?
3-10 éves gyerekek számára, akik szeretnek mozogni, közösségben lenni.

Ugyanazt csinálja a 4 éves, mint a 10?

- Természetesen nem. Életkor szerint bontott csoportokban dolgozunk. Amíg a kisebbek másznak a nagyobbakkal másik oktató a tornapályán játszik sportjátékokat, majd cserélnek. Igyekszünk a gyerekek az életkoruknak megfelelő feladatokat adni a tőlünk megszokott játékossággal.

 

Tudnak délután aludni az ovisok?

- Igen. Azoknak a gyerekeknek, akiknek szüksége van az ebéd utáni alvásra biztosítunk csendes, nyugodt környezetet és felügyeletet az alváshoz. A nagyokkal pedig a sportpályán társas és közösségi játékokkal töltünk kicsit relaxációs időt.

 

Kell-e előzetes mászó tudás a táborba?

- Nem kell. Akik még nem jártak a foglalkozásainkon, vagy mászóteremben, azok is hamar „rajta lesznek a szeren”. Segítjük őket a beilleszkedésben, és az első órán megtanítjuk a fal biztonságos használatára.

 

Szükséges-e valamilyen speciális felszerelés?

- Váltócipőre (tornacipő) van csak szükség, esetleg váltópólóra, ha megizzadnak a gyerekek.

 

Biztosítják -e egymást a gyerekek? Milyen magasra engedjük a gyerekeket mászni?

- A Hópárduc Fejlesztő Falmászás „alacsony” ún. boulder  falakat használ. A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban max. 3m magasra lehet mászni, de a gyerekek számára fogásokkal besűrített falon csak 2,3m-ig. Ebben a közegben nincs szükség kötélbiztosításra. A bizonytalanabbul mozgó gyerekek mögött az oktató akár folyamatosan ott áll.

 

Milyen sokan vannak egy turnusban?

 - Szeretjük a kis közösséget. A falmászás során pedig fontos, hogy oda tudjunk figyelni minden egyes gyerekre,  ezért  25 fős tábort tervezünk.

 

 

JELENTKEZEM