Fejlesztő falmászás gyerekeknek, avagy mancsok a falon Erőss Zsolt, a Hópárduc nyomában

2017-11-10

2017. július
A Hópárduc Alapítványt Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda és barátai hozták létre 2014-ben azzal a céllal, hogy méltó folytatása legyen annak az előretekintő, természet- és életszerető szemléletnek, melyet Zsolt képviselt. Az alapítvány által kidolgozott és szervezett terápiás falmászásra azokat a kisgyermekeket várják, akik a mozgás és játék örömét a falon kapaszkodva szeretnék megélni úgy, hogy közben kognitív fejlesztésben is részesülnek.

Hópárduc gyermekei


Fejlesztő falmászás„Zsolt sokak számára az elhivatottság, a maximalizmus, az életigenlés és a talpra állás példaképe volt és az ma is. Halála után sokáig keresgéltem azt, hogyan tudnám továbbvinni a férjem szellemiségét egy olyan projektben, amiben nemcsak ő, hanem én is, tehát mindketten jelen vagyunk.

Fal- és sziklamászóként, valamint tanítóként hamar megszületett bennem a közös, szinte harmadik gyermekünkként dédelgetett tervünk: egy olyan mozgásforma és az ezt támogató alapítvány létrehozása, amellyel ugyanazt a nyitott szemléletet, elfogadást, odafigyelést, és életszeretetet adhatjuk át a gyermekeknek, amit Zsolt képviselt.

 

Tovább a cikkhez >>