Hópárduc Alapítvány

Erőss Zsolt halála után többekben felmerült az igény, hogy egy alapítvány őrizze meg Zsolt szellemiségét, munkásságát. Ezért született meg 2014-ben a Hópárduc Alapítvány.

Hópárduc név Erőss Zsolt becenevévé vált, miután első meghatározó eredménye a volt Szovjetúnió 5db 7000m -nél magasabb csúcsának megmászása volt. Akinek ez sikerült, azt megillette a "Hópárduc" hegymászó kitüntetés. Máig Erőss Zsolt az egyetlen, aki ezt a címet Magyarországon viselte/viseli.

Mindazok, akik támogatták az alapítvány létrejöttét egy szívvel és egy akarattal azo munkálkodtak, és munkálkodnak, hogy Erőss Zsolt emberi értékeit, és a magyar hegymászásban végzett munkáját folytassák a maguk eszközével.

A Hópárduc Alapítvány célja, hogy a terápiás falmászáson keresztül segítsen tanulási illetve viselkedési zavarral rendelkező gyerekeknek.


Hisszük, hogy a fal- ill. sziklamászás segít megismerni önmagunkat, félelmeinket, erősségeinket, egyúttal odafordít a természethez is, melyben ezáltal jobban megtaláljuk a helyünket.

 

Fejlődésünk:

  • 2014 óta oktatjuk a terápiás falmászást Budapesten a XI. kerületben

  • 2015 őszétől a III. kerületi Monkey Boulderben is elkezdődtek az Hópárduc Falmászó foglalkozások