Hópárduc Alapítvány


Erőss Zsolt
halála után többekben felmerült az igény, hogy egy alapítvány őrizze meg Zsolt szellemiségét, munkásságát. Ezért született meg 2014-ben a Hópárduc Alapítvány.

Hópárduc név Erőss Zsolt becenevévé vált, miután első meghatározó eredménye a volt Szovjetúnió 5db 7000m -nél magasabb csúcsának megmászása volt. Akinek ez sikerült, azt megillette a "Hópárduc" hegymászó kitüntetés. Máig Erőss Zsolt az egyetlen, aki ezt a címet Magyarországon viselte/viseli.


A Hópárduc Alapítvány célja, hogy a Hópárduc Fejlesztő Falmászás módszerén keresztül segítsük koordináltabbá és koncentráltabbá válni a hozzánk járó gyermekeket. Mindezt abban a légkörben és eszközökkel, amik Erőss Zsolt szellemiségét jellemezték:

elfogadó légkörben, a gyermekek erőforrásainak kiemelésével, pozitív fegyelmezéssel segítjük, hogy a gyermek minél jobban megtalálja a benne rejlő erősségeket és gyengeségeit elfogadhassa és javíthasson rajtuk.

Hisszük, hogy a falmászás segít megismerni önmagunkat, félelmeinket, erősségeinket, egyúttal odafordít a természethez is, melyben ezáltal jobban megtaláljuk a helyünket.

Köszönjük a segítséget Scharek Viktornak, aki hitt bennünk és útjára indította az alapítványt!


Köszönet mindazoknak, akik támogatták az alapítvány létrejöttét egy szívvel és egy akarattal azon munkálkodtak, és munkálkodnak, hogy Erőss Zsolt emberi értékeit, és a magyar hegymászásban végzett munkáját folytassák a maguk eszközével.

 

 

Köszönet a TEAM-nek: Fábián Zsuzsinak és Herczeg Anikónak, akikkel együtt alkottuk meg azt, ami ma a Hópárduc Alapítvány.

 

 

Fejlődésünk:

  • 2014 szeptembere óta oktatjuk a terápiás falmászást Budapesten a XI. kerületben

 

  • 2015 őszétől a III. kerületi Monkey Boulderben is elkezdődtek a Hópárduc Fejlesztő Falmászó foglalkozások. Lezajlott az első Hópárduc Nyári Napközis Tábor.

 

  • 2016-tól más helyszínen, de a XI. kerületben maradva folytattuk Hópárduc Fejlesztő Falmászó foglalkozásokat, valamint Szigetszentmiklóson is elkezdődtek a foglalkozások, amik most a következő falmászó és barlangász generáció megszületése miatt szünetelnek :). Nyári táborunk immár 2 hetesre bővült.

  • 2017-ban sok újdonság és változás kezdődött az alapítvány életében :). Új oktatók, új helyszínek, új rendszer és sok-sok csillogó gyermekszem :). A mostmár hagyományossá vált nyári táborunk már május közepében megtelt, így biztosak lehettünk benne: Valamit jól csinálunk ♥

  • 2018-ban átléptük a 100-as gyermeklétszámot és további új helyszíneink indultak el. Mostmár a csapatunk 10 főre bővült! Táborunkban dupláztunk ismét: kétszerannyi gyerek, kétszer annyi oktató és háromszor annyi önkéntes vett részt, mint az előző évben :)

  • 2019 - A frissen nyílt Gravity Boulder terem már várt minket :) Így itt is elindultak a Hópárduc Fejlesztő Falmászás foglakozásai. Tanultunk, képződtünk, fejlődtünk. 200 gyermek járt hozzánk a tanévben.

  • 2020 - Vác - Szigetszentmiklós új helyszínek, és váratlan kihívás: a COVID19. A Hópárduc Csapata összefogott, és egymást erősítve találtunk kreatív feladatokat és tudtunk segíteni videókkal a szülőknek.