Hópárduc Falmászó Foglalkozások házirendje

A falmászó foglalkozásokon használt boulder-terem mesterséges környezete nem csökkenti az esetleges sérülések kockázatát. A boulder-teremben minden esés magába foglalja a sérülés kockázatát a biztonsági szivacs használata mellett is. A lehetőségekhez mérten mind a foglalkozásvezető, mind a résztvevő gyermek köteles az esés és sérülés kockázatát minimalizálni saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.


A falmászó foglalkozások szabályainak betartása közös érdek.

A falmászó foglalkozásvezetők alkalmasak az órák szakszerű lebonyolítására, és a résztevők felügyeletére. Felelősségük azonban nem terjed ki a foglalkozás keretein kívül a teremben mászó/játszó gyerekek felügyeletére.

 

A Hópárduc Fejlesztő Falmászás próba alkalmán a foglalkozásvezető felméri a gyermek fizikai, kognitív és idegrendszeri érettségi állapotát és ehhez igazodva ajánlja a gyermek számára a Hópárduc Fejlesztő Falmászás, vagy más jellegű fejlesztés elkezdését.

 

A foglalkozások 45 percesek, három fő részből állnak: bemelegítés, fő rész, levezetés/nyújtás. A fő rész további két részre oszlik: mászófalon végzett és a földön végzett gyakorlatok. Ezek arányát a foglalkozásvezető határozza meg a résztvevő gyermekek fizikai állapota és fejlesztendő területek alapján.

 

Foglalkozások lebonyolítása

A foglalkozások megkezdésének időpontjára a gyermek átöltözve jelennek meg. Az öltözés az erre kijelölt helyen történik. Utcai cipővel a teremben nem szabad közlekedni.

Ajánlott kényelmes (torna)ruha viselése, és tiszta talpú tornacipő, ennek hiányában tiszta zokni.

A mászás megkezdése előtt minden olyan kiegészítőt, ékszert le kell venni, ami beakadhat valahová. Hosszú hajú lányoknak kérjük a haját hajgumival fogják össze. Egyrészt zavarja a figyelmét a gyermeknek az előrebukó haj, másrészt balesetveszélyes.

 

Innivalót, ennivalót, saját játékot, saját sporteszközt a terembe biztonsági okokból (ráesés) és higiéniai okokból (mászófal/biztonsági szőnyeg összekoszolása) nem szabad bevinni.

 

A szülők a mászófalas termen kívül várják meg gyermekeiket. A foglalkozásvezetők az év során lehetőséget biztosítanak a szülőknek egy-egy óra, vagy órarészlet megtekintésére.

 

A foglalkozások létszáma 4 fő. Ettől maximum 1 fő erejéig térhet el a foglalkozásvezető.

 

A foglalkozások díjának fizetése

Online bérletfizetési rendszerben működünk, bérletünk 4 alkalmas. 

A 2022/23 -as tanévben KÉTFÉLE bérletkezelés közül választhatsz:

PÓTLÁS - Hiányzás esetén a bérlet alkalmát levonjuk, és helyette pótlójegyet kaptok, amit 30 napon belül tudtok felhasználni, egy másik napon, másik csoportban.

A bérlet 4 alkalom után lejár, utána újabb bérlet megvásárlása szükséges, akkor is, ha az új bérlet első foglalkozásán nem tudtok részt venni.

4+1 - Hiányzás esetén 1 alkalommal meghosszabbodik a bérlet. Erre bérletenként egyszer van lehetőség.

A bérlet leghamarabb 4 legkésőbb 5 alkalom után lejár, újabb bérlet megvásárlása szükséges, akkor is, ha az új bérlet első foglalkozásán nem tudtok részt venni.

 

A foglalkozásokon a részvételt elektronikus formában vezetjük a MotiBro rendszerében.

Ha lejárt a bérleted, automatikusan emailt kapsz a befizetésed esedékességéről. 

 

Időpont pótlása

Hiányzás esetén online pótlójegyet adunk a MotiBro rendszerben, amit 30 napon belül tudsz felhasználni, egy másik napon, másik csoportban.

 

A gyermekek és szülők adatainak nyilvántartása és kezelése

A Hópárduc Alapítvány a gyermekek és szülők adatait 5 éven át megőrzi. Az adatokat a következőkre használhatja fel:

- foglalkozás szervezése

- foglalkozás vezetése

- a gyermek fejlődésének a nyomon követése

- statisztika készítés (név nélkül)

- publikáció (név nélkül, vagy a név megváltoztatásával)

 

A Hópárduc Alapítvány az adatokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki.

 

Mozgó vagy állókép rögzítésének szabályai

A Hópárduc Fejlesztő Falmászás foglalkozásain a szülők csak családi felhasználás céljából készíthetnek fényképet vagy videót a gyermekről.  A foglalkozás dokumentálása nem megengedett.

 

A Házirend elfogadásával beleegyezem, hogy a Hópárduc Alapítvány promóciós célból (fénykép/videó megjelenése az Hópárduc Alapítvány honlapján, vagy Facebook oldalán), készíthet fényképeket vagy videót a résztvevő gyermekekről.

Amennyiben ezt a szülő nem szeretné, kérjük ezt írásban jelezze!