Hópárduc Falmászó Foglalkozások házirendje

A falmászó foglalkozásokon használt boulder-terem mesterséges környezete nem csökkenti az esetleges sérülések kockázatát. A boulder-teremben minden esés magába foglalja a sérülés kockázatát a biztonsági szivacs használata mellett is. A lehetőségekhez mérten mind a foglalkozásvezető, mind a résztvevő gyermek köteles az esés és sérülés kockázatát minimalizálni saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.


A falmászó foglalkozások szabályainak betartása közös érdek.

A falmászó foglalkozásvezetők alkalmasak az órák szakszerű lebonyolítására, és a résztevők felügyeletére. Felelősségük azonban nem terjed ki a foglalkozás keretein kívül a teremben mászó/játszó gyerekek felügyeletére.

 

A Hópárduc Fejlesztő Falmászás foglalkozás első alkalmain a foglalkozásvezető felméri a gyermek fizikai, kognitív és idegrendszeri érettségi állapotát és ehhez igazodva ajánl a gyermek számára megfelelő csoportot vagy egyéni foglalkozást.

Amennyiben a gyermek más fejlesztésen is részt vesz ezt a foglalkozásvezető felé kérjük jelezni, mert ez az információ segítséget nyújt a foglalkozásvezető számára az órák hatékony tervezéséhez és kivitelezéséhez.

 

A foglalkozások 45 percesek, három fő részből állnak: bemelegítés, fő rész, levezetés/nyújtás. A fő rész további két részre oszlik: mászófalon végzett és a földön végzett gyakorlatok. Ezek arányát a foglalkozásvezető határozza meg a résztvevő gyermekek fizikai állapota és fejlesztendő területek alapján.

 

Foglalkozások lebonyolítása

A foglalkozások megkezdésének időpontjára a gyermek átöltözve jelennek meg. Az öltözés az erre kijelölt helyen történik. Utcai cipővel a teremben nem szabad közlekedni.

Ajánlott kényelmes (torna)ruha viselése, és tiszta talpú tornacipő, ennek hiányában tiszta zokni.

A mászás megkezdése előtt minden olyan kiegészítőt, ékszert le kell venni, ami beakadhat valahová. Hosszú hajú lányoknak kérjük a haját hajgumival fogják össze. Egyrészt zavarja a figyelmét a gyermeknek az előrebukó haj, másrészt balesetveszélyes.

 

Innivalót, ennivalót, saját játékot, saját sporteszközt a terembe biztonsági okokból (ráesés) és higiéniai okokból (mászófal/biztonsági szőnyeg összekoszolása) nem szabad bevinni.

 

A szülők a mászófalas termen kívül várják meg gyermekeiket. A foglalkozásvezetők az év során lehetőséget biztosítanak a szülőknek egy-egy óra, vagy órarészlet megtekintésére.

 

A foglalkozások létszáma 4 fő. Ettől maximum 1 fő erejéig térhet el a foglalkozásvezető.

 

A foglalkozások díjának fizetése

A foglalkozások díját online bankkártyás befizetés keretében a biztonságos OTP SimplePay rendszerén keresztül lehet rendezni, legkésőbb a foglalkozás napján. Erről emailben kap értesítést a szülő.

A  4+1 alkalmas bérlet váltható, vagyis 1 hiányzást tudunk elfogadni, függetlenül attól, hogy előre jelezték-e a hiányzást. Sajnos nem tudjuk figyelembe venni a betegségeket. Ennek oka, hogy kislétszámmal és azonos csoportokkal dolgozunk. A bérlet lejártát követően a következő a foglalkozás kezdetéig van lehetőég az új bérlet megvásárlására.  Ha nem vásárolja meg az új bérletet nem tudjuk garantálni a gyermek helyét a csoportban.

 

Időpont pótlása

A bérletrendszerünk 4+1 alkalmas. Ez lehetővé tesz 1 hiányzást. Így ha a bérlet ideje alatt egyszer betegség, családi vagy iskolai program miatt nem tudtok jönni, az ennek a terhére történik.

Sajnos nem tudjuk megoldani az betegségből, vagy családi / iskolai okokból elmaradó időpontok pótlását. Csoportjainkat igyekszünk korosztály és csoportdinamika alapján a lehető legoptimálisabban összeállítani. Az a tapasztalatunk, hogy egy-egy gyermek alkalomszerű megjelenése megzavarhatja a foglalkozás menetét. Egy hiányzást tudunk biztosítani a másfél hónap alatt. Köszönjük a megértéseteket!

 

A gyermekek és szülők adatainak nyilvántartása és kezelése

A Hópárduc Alapítvány a gyermekek és szülők adatait 5 éven át megőrzi. Az adatokat a következőkre használhatja fel:

- foglalkozás szervezése

- foglalkozás vezetése

- a gyermek fejlődésének a nyomon követése

- statisztika készítés (név nélkül)

- publikáció (név nélkül, vagy a név megváltoztatásával)

 

A Hópárduc Alapítvány az adatokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki.

 

Mozgó vagy állókép rögzítésének szabályai

A Hópárduc Fejlesztő Falmászás foglalkozásain a szülők csak családi felhasználás céljából készíthetnek fényképet vagy videót a gyermekről.  A foglalkozás dokumentálása nem megengedett.

 

A Házirend elfogadásával beleegyezem, hogy a Hópárduc Alapítvány promóciós célból (fénykép/videó megjelenése az Hópárduc Alapítvány honlapján, vagy Facebook oldalán), készíthet fényképeket vagy videót a résztvevő gyermekekről.

Amennyiben ezt a szülő nem szeretné, kérjük ezt írásban jelezze!