Gerincspecifikus Mászóterápia

DSC_0793 (1).JPG

HÓPÁRDUC© GERINCSPECIFIKUS MÁSZÓTERÁPIA

Egyre többet ülnek és görnyednek a gyerekek, sok gyermeknél diagnosztizálnak Scheuermann-betegséget vagy scoliosist /gerincferdülést, valamint hanyagtartást.
 

A Hópárduc© Gerincspecifikus Mászóterápia során a gyógytorna és a gyógypedagógia elemeit ötvözzük a mászófal adta lehetőségekkel, fejlesztve ezáltal a gyerekek fizikai és kognitív képességeit.


A Hópárduc Alapítvány szellemiségét követve a játékosságot és a pozitív, szeretetteljes kommunikációt helyezzük előtérbe.

 

Ezeken a foglalkozásokon nem a magaslatok meghódítása az elsődleges cél, hanem a mozgáskorrekció, a vázizomzat, törzsizom erősítése, az izmok nyújtása. Fejleszti továbbá az egyensúlyt, a koordinációt, a kitartást, a figyelmet, és nem utolsósorban új mozgás élményt ad. A gyerekek a megszokott monoton gyakorlatsorok helyett játékos feladatokba ágyazott fejlesztést kapnak.

 

A gerincspecifikus falmászás biztonságos és tökéletes kiegészítő mozgásformája a Schroth terápiának, a gyerekek - korrekciós helyzetükben - megerősítik a gerinc stabilizáló izmaikat, a felületes hátizmaikat, hasizmaikat, far és lábizmaikat.

 

A Hópárduc© Gerincspecifikus Mászóterápiát elsősorban az 5-től 12 éves korosztály számára ajánljuk, 2-3 fős csoportokban.

 

JELENTKEZEM