Hópárduc Falmászó Foglalkozások  Házirendje / Általános szerződési feltételek

A falmászó foglalkozásokon használt boulder-terem mesterséges környezete nem csökkenti az esetleges sérülések kockázatát. A boulder-teremben minden esés magába foglalja a sérülés kockázatát a biztonsági szivacs használata mellett is. A szülő elfogadja és figyelembe veszi, hogy a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat baleset a Hópárduc Fejlesztő Falmászás foglalkozásain. A lehetőségekhez mérten mind a foglalkozásvezető, mind a résztvevő gyermek köteles az esés és sérülés kockázatát minimalizálni saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.

A falmászó foglalkozások szabályainak betartása közös érdek.

 A falmászó foglalkozásvezetők alkalmasak az órák szakszerű lebonyolítására, és a résztevők felügyeletére. Felelősségük azonban nem terjed ki a foglalkozás keretein kívül a teremben mászó/játszó gyerekek felügyeletére.

A Hópárduc Fejlesztő Falmászás foglalkozás első alkalmain a foglalkozásvezető felméri a gyermek fizikai, kognitív és idegrendszeri érettségi állapotát és ehhez igazodva ajánl a gyermek számára megfelelő csoportot vagy egyéni foglalkozást.

Amennyiben a gyermek más fejlesztésen is részt vesz ezt a foglalkozásvezető felé kérjük jelezni, mert ez az információ segítséget nyújt a foglalkozásvezető számára az órák hatékony tervezéséhez és kivitelezéséhez.

A foglalkozások 45 percesek, három fő részből állnak: bemelegítés, fő rész, levezetés/nyújtás. A fő rész további két részre oszlik: mászófalon végzett és a földön végzett gyakorlatok. Ezek arányát a foglalkozásvezető határozza meg a résztvevő gyermekek fizikai állapota és fejlesztendő területek alapján.

Foglalkozások lebonyolítása

A foglalkozások megkezdésének időpontjára a gyermekek átöltözve jelennek meg. Az öltözés az erre kijelölt helyen történik. Utcai cipővel a teremben nem szabad közlekedni.

A mászás megkezdése előtt minden olyan kiegészítőt, ékszert le kell venni, ami beakadhat valahová. Hosszú hajú lányoknak kérjük, a haját hajgumival fogják össze. Egyrészt zavarja a gyermek figyelmét a az előrebukó haj, másrészt balesetveszélyes.

Innivalót, ennivalót, saját játékot, saját sporteszközt a terembe biztonsági okokból (ráesés) és higiéniai okokból (mászófal/biztonsági szőnyeg összekoszolása) nem szabad bevinni.

A szülők megvárhatják gyermeküket a teremben, de nem zavarhatják a foglalkozást. Ha a foglalkozás menetét és hatékonyságát veszélyezteti a szülő magatartása, akkor a foglalkozásvezető udvariasan kérheti a szülő távozását.

A foglalkozásvezető lezártnak tekinthet egy csoportot 2-3 fővel is, amennyiben a fejlesztés hatékonyságát ilyen létszám mellett tartja biztosítottnak, illetve javasolhat egyéni órát is.

Foglalkozás lemondása

A foglalkozásokról való távolmaradást a foglalkozás megkezdése előtti 24 órával jelezni kell (telefon, sms, email) a foglalkozásvezető felé. Ennek elmulasztása esetén a bérlettel kifizetett kaució levonásra kerül.

A Hópárduc Fejlesztő Falmászás során a foglalkozásvezető az óra megkezdésének időpontjára átöltözve, felkészülten jelenik meg. A foglalkozás elmaradása esetén a foglalkozás megkezdése előtt 24 órával a szülők felé ezt jelezni kell(telefon, sms, email).  Ennek elmulasztása esetén a következő óráért a terem bérleti díján kívül óradíjat nem számol fel.

A gyermekek és szülők adatainak nyilvántartása és kezelése.

A Hópárduc Alapítvány a gyermekek és szülők adatait 5 éven át megőrzi. Az adatokat a következőkre használhatja fel:

- foglalkozás szervezés

- statisztika készítés (név nélkül)

- publikáció (név nélkül, vagy a név megváltoztatásával)

A Hópárduc Alapítvány az adatokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki (kivéve foglalkozásvezető).

Mozgó vagy állókép rögzítésének szabályai

A Hópárduc Fejlesztő Falmászás foglalkozásain a szülők csak családi felhasználás céljából készíthetnek fényképet vagy videót a gyermekről.  A foglalkozás dokumentálása nem megengedett.

A Hópárduc Alapítvány promóciós célból (fénykép/videó megjelenése az Hópárduc Alapítvány honlapján, vagy Facebook oldalán), és csak a szülő előzetes tájékoztatása és írásbeli hozzájárulása után készíthet fényképeket vagy videót, tévéfelvételt a résztvevő gyermekekről.

Árak, kedvezmények, fizetés

Az egyéni foglalkozások ára 5000Ft/alkalom

5 alkalmas bérlet ára: 22 000Ft

Csoportos foglalkozás ára: 3500Ft/alkalom

Bérletvásárlás

5 alkalmas bérlet ára: 15 000Ft  +1000 Ft megkésett foglalkozás lemondási díj, amit a bérlet lejárata után a szülő visszakap,- amennyiben az esetleges foglalkozás lemondásokat időben teljesítette - vagy beleszámolható a következő bérlet árába.

Lejárati ideje az első foglalkozástól számított 7. hét

10 alkalmas bérlet ára: 28 000Ft +1000 Ft megkésett foglalkozás lemondási díj, amit a bérlet lejárata után a szülő visszakap,- amennyiben az esetleges foglalkozás lemondásokat időben teljesítette - vagy beleszámolható a következő bérlet árába.

Ha a foglalkozás megkezdése előtt kevesebb, mint 24 órával került lemondásra a foglalkozás, akkor ezt a rublikát a foglalkozásvezető áthúzza és az összeg nem kerül visszaadásra.

Budapest, 2017. január 2.